ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЕРУМ ПРОТИВ ПИГМЕНТНИ ПЕТНА? - Esthederm

“Специални летни предложения” важи от 01.06.2024 до 31.08.2024 или до изчерпване на количествата, само в esthederm.bg, без да се комбинира с други намаления.

ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЕРУМ ПРОТИВ ПИГМЕНТНИ ПЕТНА?

С течение на годините и с многобройните излагания на слънце по лицето и тялото ни може да се появят кафяви пигментни петна. Макар да не са нещо сериозно, тези петна са видим признак на стареенето. Те могат да се образуват и като резултат от хормонален дисбаланс, реакции след възпалителен процес или да са симптом на патологично заболяване, но резултатът е един и същ – хиперпигментация и кожа без блясък с нееднороден вид. Но какво можем да направим, за да предотвратим образуването им? А след като вече са там, как да ги отстраним, без да нараним кожата?

Пигментни петна – какво всъщност са те?

Кожната пигментация определя естествения цвят на кожата и зависи от нивото на меланин, което е различно при всеки човек. При всяко излагане на слънце вашата кожа произвежда меланин с помощта на клетки, наречени меланоцити, и действието на ензима тирозиназа. След това този меланин се издига от дълбоките слоеве на кожата до повърхността ѝ в хода на няколко дни и се разпределя равномерно, за да защитава по-добре епидермиса от ултравиолетовите лъчи. Това е процесът по придобиване на тен, който е естествена защитна реакция на кожата.

С течение на времето обаче производството на меланин може да се наруши: или меланоцитите произвеждат прекомерно количество меланин дори при слабо излагане на ултравиолетови лъчи, или меланинът не се разпределя равномерно по кожата. В резултат на това се образуват пигментни петна, наричани кафяви петна или лентиго, особено в зоните от кожата, които се излагат по-често на слънце – например по лицето, деколтето, раменете и ръцете.

Как да предотвратим образуването на пигментни петна?

Правилната превенция е ключова, ако искате да се радвате на сияен тен. Тя се базира на няколко прости, но доказани стъпки:

Ползвайте слънцезащитни средства:

Редовното ползване на слъцезащитен крем предпазва ефективно лицето и тялото ви от вредните влияния на UVA и UVB лъчите. Слъцезащитните продукти на ESTHEDERM ви осигуряват широкоспектърна защита, която предпазва клетките ви от увреждане както от UVA и UVB лъчи, така и от инфрачервена светлина и светлина във видимия спектър.

Осигурете антиоксиданти:

Антиоксидантите предпазват клетките от оксидативния стрес на свободните радикали, които се образуват при излагане на ултравиолетови лъчи и са един от основните причинители на преждевременното стареене на кожата. Можете да използвате клетъчна вода спрей Eau Cellulaire веднъж дневно и да комбинирате с новия концентриран серум Intensive Vitamine C².

Силата на чистия витамин C в борбата с пигментните петна по лицето

Новият концентриран серум Intensive Vitamine C² ви дава иновативно решение, което за първи път комбинира 2 форми на витамин C в един серум за незабавно и трайно въздействие върху петната и сияен вид на кожата.

Уникалният ефект на витамин C върху пигментните петна

Защо винаги говорим за витамин C, когато искаме да се борим с пигментните петна? В света на дерматологията това е молекулата еталон – витамин C (или аскорбинова киселина) е звездата на всички активни съставки в терапиите за лице с хиперпигментации. Но освен че придава блясък на кожата, тя е и незаменим съюзник в борбата с пигментните петна. Витамин C се радва на огромна популярност сред дерматолозите, а жени от всички кътчета на света се кълнат в многобройните му ползи.

Intensive Vitamine C² – концетриран серум с изключително действие с най-ефективните активни съставки срещу пигментни петна

За първи път ESTHEDERM комбинира 2 форми на витамин C в една формула, която е специално разработена с цел запазване на уникалните свойства на този витамин.

Интензивният серум Intensive Vitamine C² атакува причинителите на пигментните петна и поддържа естествените механизми на кожата, за да възвърне присъщия ѝ сияен вид: с невиждано досега двойно действие, което е в пълна хармония с екосистемата на кожата. Обяснението за невероятния му коригиращ ефект се крие в уникалната комбинация от активни съставки.

ТРИ ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ СЪСТАВКИ ЗА СИЯЙНА КОЖА С РАВНОМЕРЕН ТЕН:

1. Чист витамин C под формата на аскорбинова киселина за мигновен ефект 

  • Аскорбиновата киселина присъства естествено в кожата. Антиоксидантният ѝ ефект регулира пигментацията в кожата и я изглажда. Резултатът е сияйна и красива, видимо подмладена кожа.
  • Тъй като витамин C бързо се разгражда в присъствието на вода, интензивният серум Intensive Vitamine C2 съдържа аскорбинова киселина в прахообразен вид, която се смесва с емулсията в последния момент, за да може съставката да остане свежа и да действа ефективно.

2. Провитамин C под формата на аскорбил глюкозид за траен ефект

  • Тази форма на витамин C е специално избрана от изследователския екип на ESTHEDERM заради изключителната си стабилност.
  • След като влезе в контакт с кожата, провитамин C се преобразува в аскорбинова киселина и се освобождава продължително в епидермиса.

3. Легендарната клетъчна вода Esthederm – вода с биомиметични свойства, която е идентична с водата в кожата

  • Активна вода, която няма аналог в света на козметиката – клетъчната вода ESTHEDERM се характеризира с възможно най-прецизно действие и възпроизвежда биологичните качества на водата, която присъства естествено в кожата.
  • Като резултат процедурите на ESTHEDERM действат в перфектна хармония с кожата и стимулират клетъчните механизми, които запазват младежки ѝ вид.

Partager cet article?