Базисна картина, която често ми обрисуват – лятно настроение, гола кожа и горещ пясък…и един враг, който иска да съсипе всичко. Приятелките ми са притеснени! Слънцето е най-преекспонираният съвременен вредител на красивата кожа с трайните следи, които оставя върху нея. Кога се превърна от съществен фактор на живот в негативна (неизбежна) движеща сила в света на красотата и кой го набеди така, остава подчинено на бюти спекулациите.

Смело е в такава ситуация, върху която са основани множество успешни бизнеси, да предложиш

продукти за грижа под слънцето, които се противопоставят на предубежденията.

Продукти, в чиито кремообразни и маслени сърца е заложена философия за любов към слънцето и приемственост към даровете му. Разбира се, философът – визионерът – е Жан Ноел Торел, а марката - ESTHEDERM. Тук отново стигам до извода, че за да обикнеш нещо, първо трябва да го разбереш. От създаването си ESTHEDERM подема по-различен подход, разглеждайки кожата като жив организъм, който е в непрестанно взаимодействие с околната среда и нейните елементи. Един такъв живителен елемент е слънцето – заради неговата топлина, светлина, синтез на витамин D и естественото антиоксидантно действие. Истинско вдъхновение за марката, любовта й към него е заключена в колкото логичен, толкова и интелигентен, и иновативен начин за създаване на формули, подчинен на убеждението, че слънцето е наш приятел и правилният избор е да вървим заедно с него, а не срещу него.

В основите на тена

Освен че дарява кожата с най-красивия блясък, отвлича погледа от дребните несъвършенства и – това е ясно – кара ни да се чувстваме като модели на Victoria's Secret, тенът е уникален механизъм на тази невероятна машина – организма. Това е най-естествената и дълготрайна защита от слънцето, една напълно натурална реакция на кожата срещу вредните му ефекти. Важно е да сме наясно, че твърде агресивните слънцезащитни продукти отнемат от способността на кожата за адаптация, което рефлектира в несъзнателно насърчаване на прекомерното излагане на слънце. И понеже приятелската връзка между кожата и слънцето е скрепена от взаимно разбиране, слънчевите продукти на ESTHEDERM са създадени да оптимизират реакциите на кожата към слънчевите лъчи, да стимулират естествената й способност да се защита, постепенно приемайки все повече и повече слънчева светлина, и (истина е, въпреки че е прекалено хубаво!) едновременно с това неутрализират вредните ефекти, отговорни за фотостареенето и изменения на клетъчната ДНК.

Летни планове

Ако лятното планиране не върви по план, бързам да споделя една грижа по-малко – ESTHEDERM с радост ви отменя в напрегнатото конструиране на летен ритуал за здрава и сияйна кожа! Този сезон френската марка комбинира емблематични свои продукти в две лимитирани предложения, които предлагат цялостна защита и интензивна хидратация. Издигането в култ на съхранената младост току-що придоби нови размери! Двата слънцезащитни продукта улесняват ежедневието, като могат напълно да заменят дневния крем за лице и са още по-страхотни, защото се насочват към конкретни проблеми – Bronz Repair е и иконична защита срещу стареене, която противодейства факторите, увреждащи колагена, докато Photo Reverse слага край на пигментните петна – видимо ги изсветлява и уеднаквява тена.

 

 

 

 

Ще откриете Bronz Repair в разкошна комбинация с Intensive серум за околоочен контур с хиалуронова киселина, а Photo Reverse се допълва от изключителния Intensive крем с хиалуронова киселина. Тези успешни „парньори“ осигуряват хидратация в дълбочина, уплътняват и минимизират фини линии и бръчки за кожа със здравословен блясък. В край сметка какво е животът без добри приятели?