Помните ли кога беше последният път, в който имахте пълноценен сън? Не искаме да ви стряскаме допълнително, но оптималните, препоръчвани часове от Националната фондация за сън на САЩ, са 9 часа. 9 часа! Сега се замисляте за всички пъти, в които настройката на алармата ви е показвала, че ще спите по-малко от 7 часа и сте се чудили защо не сте си легнали по-рано… Редовното оптимално количество сън означава (по-лесно събуждане, но това е ясно!) по-продуктивен ден, по-хармонично вътрешно усещане и, непременно – по-добро здраве, тъй като организмът е устроен да съществува с чести и достатъчни презареждания.

И сънят не е единствената „съставка“, която допринася за правилното и енергично функциониране на тялото. В този висш пилотаж на природата – организма – всичко е свързано, прелива се, но не изчезва, и оставя следа. Съответно, връзката между това как се чувства тялото ни отвътре и как изглежда кожата ни отвън е много силна.

Това не е урок по ежедневие и лягане навреме.

Изобщо, изключително трудно е да реализираме здравословни навици с днешния начин на живот. Клише, което обаче е приложимо за почти всеки. Градската среда насища с оксидативен стрес, фини прахови частици и дим. Синята светлината от монитори, в които гледаме концентрирано повече часове, отколкото прекарваме в сън, напластяват още един слой замърсяване – дигитално, което нарушава циркадните ритми („вътрешният“ часовник, който тиктака на заден фон на мозъка и циркулира между съня и будните състояния на равни интервали – представете си го като бутон за заспиване и събуждане; но част от мозъка контролира циркадните ритми, така че външни фактори, като светлина и тъмнина, могат да им влияят).   

Добавяйки и биологичното остаряване на кожата, всички признаци на захабяване започват да изглеждат много логично – сивкав, повехнал тен, неравна кожна текстура, трансформацията на фините линии в по-дълбоки бръчки, сухота, акомпанирана от хлътвания и изтъняване на повърхностния слой. В тази надпревара с времето и ежедневието, е невъзможно тялото ни да излезе печеливш, респективно – кожата също. Затова запазването и подобряването на качеството на кожата е в същността на високоефективните формули на ESTHEDERM. С age management подхода, който не отрича бръчките и стареенето, а влага енергия и живителни сили в клетките, така че кожата да остане красива в синергия с възрастта си, тя се превъзпитава ежедневно как сама да се възстановява от всичко, което я уморява.

Отговорът: изящен възстановяващ жест

Следвайки елегантния си и уважителен към метаболизма на кожата подход, ESTHEDERM насочва високотехнологичните си проучвания в серията ACTIVE REPAIR към трите големи проблема на красивата кожа – бръчки, липса на блясък и крехка повърхност. Технологията REPAIR, подплатена от олигопептиди и Центела азиатика, стимулира естествените ресурси на „вечнозелената“ кожа – еластин и колаген. И разбира се в сърцето на формулите на ESTHEDERM е CELLULAR WATER PATENT – единствената вода в абсолютна хармония с естествената биология на клетките, на която се дължи забързването на клетъчния метаболизъм и повишаването на натуралните му, запазващи младостта процеси. Един обгрижващ жест, разтапящ се в подхранващата текстура на Коригиращия крем за бръчки ACTIVE REPAIR, всеки ден е достатъчен, за да разкрие красотата на кожата.