Ако се питате дали бялата козметика може да замени фон дьо тена и хайлайтъра, отговорът е да. На езика на лъскавите луксозни списания макиаж без макиажа не е пълната му липса, а минимално количество, което може да приема всякаква форма – бежови smoky eyes, телесно червило, прозрачна пудра... Но здравата кожа, излъчваща сияние, винаги остава постоянна величина. Първи крак повлече Marc Jacobs. По време на дефилето Пролет-Лято 2015 визажистите само тушират единичните несъвършенства и основателно овлажняват кожата. Бюти списанията тутакси предусетиха ерата на „суровата“ красота. Предвижданията се сбъднаха. Днес „голите“ лица са нещо обичайно, като макиажът вече не коригира кардинално несъвършенствата, а подчертава естествената красота. В което има резон. Всеки специалист по предпечатна подготовка ще ви каже, че дори фотошопът трудно се справя с мазилката, разбирайте слоевете тонални средства, за да изкара на повърхността текстурата на кожата. Вятърът на промяната довя и истински skincare бум. Преди десетина години никой нямаше да повярва, че европейките ще хлътнат до уши по азиатската система step by step: двуетапно почистване, няколко хидратиращи продукта (активен лосион, крем, маска), пачове за очи, слънцезащита...

Вместо макиаж – добре поддържана и подготвена кожа

Ако моделите са с почти идеална кожа, която се нуждае само от заличаване на признаците на умора, характерни за fashion wееks, защо да губите време и пари за подготовка на „платното“? Логиката на топгримьорката Зоуи Тейлър, отговорна за визията на моделите на House of Holland, е желязна. А решението й за „оставката“ на фон дьо тена – закономерно. Стилът "а ла натюрел" спестява усещането, че ако докоснете кожата си, ще остане вдлъбнатина като върху маслена торта. Споменах ли за допълнителните минути сън, които трендът K-beauty гарантира? За Esthederm е чест да работи с такъв утвърден makeup артист като Зоуи Тейлър (сред клиентите й са Кийра Найтли, Риана, Джулиан Мур, Бела Хадид, Дакота Джонсън), чиито разбирания перфектно се вписват във философията на марката – не външни и временни решения, а превъзпитание на кожата, водещо до самовъзстановяване.

 

Кожа като на модел

С иновативната френска козметика Esthederm може да сте сигурни, че сте в добри ръце. Ето и програмата за активиране на свежестта и сиянието, която използва Зоуи Тейлър:

Стъпка №1 Osmoclean Calming Cleansing Milk: Почистващата експертиза е истинският подпис на Esthederm за постигане на трайни резултати. Успокояващото мляко работи в хармония с кожата, възстановявайки баланса й и стимулирайки естествените й защитни механизми срещу патогени.  

Стъпка №2 Lift & Repair Eye Contour Patches: SOS грижа за уморени очи, пачовете за 5 минути изглаждат кожата в нежната зона, освежават, тонизират и действат стягащо. Wow ефектът като след салонна процедура прикрива последствията от среднощния купон, придавайки младежки блясък на погледа.

Стъпка №3 Cellular Water Spray: Ако кожата не е защитена от свободните радикали, не разчитайте на успех. В ролята на чист източник на енергия и жизнена сила клетъчната вода, абсолютен аналог на течността в кожата, се бори с окисляването, забавяйки процесите на стареене.

Стъпка №4 Radiance Cream: Идеално пречистена от токсини, защитена и овлажнена кожа. Детоксикиращият озаряващ крем е всичко, което сте искали от своя хидратант, и дори нещо повече (може да се използва и като хайлайтър). Отличен избор, ако сте съзнателни по отношение на запазването на младостта.