Все по-често напоследък обръщам внимание на дневните количества вода, които приемам. Преди време си бях направила експеримент – пиех по 2.5 л на ден. В този период лицето ми сякаш сияеше – кожата изглеждаше озарена, свежа, еластична, гладка. След това обаче започнах да пия едва по литър на ден – понякога забравям, друг път просто ми е трудно. Истината е, че състоянието на кожата ми се промени и... накратко, не ми харесва, затова си обещах да се старая повече. Купих си красива момичешка бутилка, която мога да нося навсякъде със себе си, вече няма място за оправдания. Хидратацията е жизненоважна за здравето и красотата ни поради простата причина, че водата съставлява 70% от човешкото тяло, като две трети от тях се намират в клетките. Количествата вода при един ембрион са 95%, при бебето през първите 6 месеца са 74%, при зрелия индивид – 60-70%, а при възрастния човек – 50-55%. С други думи стареенето представлява постепенна дехидратация. Клетъчната вода е абсолютен аналог на водата в кожата, което я прави идеална среда за живот на клетките. Тяхната подобрена жизнеспособност допринася за съхраняването на младостта на кожата за по-дълго време. Именно тази идея е залегнала във философията на Esthederm.

Знаем, че без вода клетките на кожата не могат да се регенерират или да функционират. Водата, съдържаща се в дермата, действа като резервоар за кожата. Водата има значително въздействие върху устойчивостта, твърдостта и стегнатия вид на кожата. Затова съвсем логично е да се приеме, че дехидратацията е събитието, което предшества появата на бръчки.

И тук се намесват козметичните продукти. Знаете ли, че водата представлява 70% от всяка козметична формула? Ето защо не е без значение каква е тази вода. Вариантите, които най-често се използват в козметиката, са минерализирана (термална), деминерализирана и контролна вода. Всички те имат безспорно своите преимущества, в зависимост от резултата и ефекта, които се търсят от продукта, в който се влагат.

Активните биомиметични съставки на клетъчната вода запазват клетъчното здраве и предотвратяват стареенето: минералните соли и микроелементи оптимизират клетъчния метаболизъм; аденозинтрифосфатът осигурява енергията, необходима за клетъчната младост; Л-карнозинът предпазва от оксидативна вреда, като улавя свободните радикали, и потиска реакциите при гликация, които допринасят за ускореното стареене на кожната тъкан.

Cellular water spray

Спрей клетъчна вода Esthederm може да се използва ежедневно, навсякъде и по всяко време – през работния ден, след спорт, по време на пътуване и разходка, в летните горещини, дори за фиксиране на грим. Подходящ е за жени и мъже, за всеки тип кожа, включително и чувствителна.

* Статията е от www.momichetataotgrada.com