Крачка напред и се озовавате в центъра на най-невероятния източник на младост Eau Cellulaire Brume, създаден от Esthederm
Текст Свобода Сидерова

Задавали ли сте си въпроса какво бихте взели със себе си на необитаем остров? Имате право само на един продукт. Лично аз бих избрала новия мист Eau Cellulaire на Esthederm. И не защото съм пристрастна към марката (това не значи, че не ползвам друга козметика), а защото върши работа. Доказателство е козметичният Оскар на списание CosmetiqueMag за 2018 г. Като всяка скининтелектуалка намирам концепцията, определяща кожата като екосистема, за иновативна. От началото на създаването си през 1978 г. Изследователските лаборатории Esthederm не престават да изучават условията, при които възниква животът на Земята – вода, светлина, симбиотична връзка между живи същества и околна среда. Безспорният успех на марката на пазара се дължи не само на уникалния подход, но и на патентованите уникални формули, в т.ч. и на известната Eau Cellulaire.

Клетъчната вода – не(обикновена) вода

Най-важният спътник на живота – водата – е невидима, когато я има, и спешно необходима, когато я няма. Esthederm отива още по-далеч, създавайки биомиметична вода. Абсолютен двойник на междуклетъчната течност и в перфектна осмоза с клетките, тя оптимизира метаболизма им и подобрява качеството и бариерните функции на кожата, забавяйки стареенето. Откакто използвам дългогодишната класика Eau Cellulaire, не съм спирала да я нося в дамската си чанта и да я препоръчвам на приятелки и познати. Тя е единствената вода в жегата на плажа, която исках да е на една ръка разстояние от мен, с изключение на басейна, разбира се. Няма да открия Америка, ако кажа, че използвах спрея, за да направя загара по-равномерен. Случвало ми се да прибягвам до него и при синдрома „тежки крака“. Действа невероятно освежаващо.

Моето ново лято на 100%

Обновената версия на клетъчния спрей привлича вниманието ми по ред причини. Обогатена с хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, формулата действа като серум – повишава ефекта на последващата грижа (като правило едноименния хидратиращ клетъчен крем) и стимулира синтеза на собствена хиалуронова киселина. Ако след душ нямам време да нанеса серум, просто пръскам и готово. В случай че не бързам и ми предстои важно събитие, прибягвам до следния трик: обилно „поливам“ лицето, докато кожата стане мокра. Отгоре нанасям сухи салфетки и пак пръскам. Изчаквам да попият и повтарям. „Текстилната“ маска hand made прави кожата ми свежа и жизнена.

Благодарение на перфектната съвместимост с кожата мистът със силата на серум Eau Cellulaire увеличава хидратиращия капацитет на всички продукти грижа за кожата

Още по-активна и по-близка до естествената клетъчна вода

По-наблюдателните от вас сигурно се питат какво означава надписът  Hydra-Booster-Antioxydante-Energisante под името Eau Cellulaire. Веднага пояснявам. Освен хидратиращ бустер, скъпоценните капчици са и истинска биологична защита, която повишава устойчивостта на кожата срещу оксидативния стрес. Ако мислите, че чудесата свършват дотук, грешите. Осигурявайки оптимална среда за живот на клетките, Eau Cellulaireги зарежда с жизненоважната за правилното им функциониране енергия. Многофункционалността на миста ме кара да седна и с химикалка в ръка да изброя ползите му:

- Енергиен бустер сутрин

- Вместо тоник

- В офиса за повишаване на жизнеността на кожата

- В движение или по време на полет срещу дехидратация

- Спрей за фиксиране на грима

- За компенсиране загубите на минерални соли след фитнес

- За повишаване на ефективността на крема или серума

- Преди и след естетична процедура в клиника

Нещо да кажете? Блестящи перспективи. По принцип Eau Cellulaire е продукт, чийто ефект се измерва трудно. Но след седмица ще видите разликата, гаранция. Особено ако го съчетаете с топящия се хидратиращ крем или освежаващия хидратиращ гел (зависи от типа кожа) от серията.