Institut Esthederm
Exceptional skincare

Кожата с пигментни нередности не обича слънцето, но изследователските лаборатории на ESTHEDERM разбират специфичните й нужди и разработват патентовани технологии, с които може да му се наслади

Помните ли кога беше последният път, в който имахте пълноценен сън? Не искаме да ви стряскаме допълнително, но оптималните, препоръчвани часове от Националната фондация за сън на САЩ, са 9 часа. 9 часа! Сега се замисляте за всички пъти, в които настройката на алармата ви е показвала, че ще спите по-малко от 7 часа и сте се чудили защо не сте си легнали по-рано… Редовното оптимално количество сън означава (по-лесно събуждане, но това е ясно!) по-продуктивен ден, по-хармонично вътрешно усещане и, непременно – по-добро здраве, тъй като организмът е устроен да съществува с чести и достатъчни презареждания.

Луксозната френска козметика, която тази година чества 40-годишен юбилей, през погледа на един бюти експерт.

Текст: Свобода Сидерова

Посещението ми миналата година в Екс-oн-Прованс, където тупти сърцето на група NAOS, към която принадлежи Esthederm, ме накара да разбера как грижата за кожата може да се превърне в стил на живот, а Esthederm (името идва от естетика и дерматология) – в трендсетър и неоспорим авторитет в салонната и домашната грижа. Кое послужи за детонатор на пробива? Причините марката да удържи позиции на пазара? Разликите с другите? Вижте отговорите на въпросите и задочния ми разговор със създателя на марката Жан-Ноел Торел, фармацевт и биолог, пред чийто талант и новаторско мислене се прекланям.

Основни тактически стъпки в инструктажа на луксозната френска козметика за оцеляване в градските джунгли са защита и детокс

ТЕКСТ: Свобода Сидерова

 

Благодарение на старанията на учените стана ясно, че околният свят нeнавижда външността ни. Ежедневно губим на улицата прочутите „признаци на младост“. Слънцето състарява, водата изсушава, въздухът окислява.... А мегаполисите се строят с единствената цел да бележат лицата ни с бръчки, петна, безжизнен тен... Като иновативна козметика Esthederm сбъдва молитвите за младежки блясък. Преди да ви разкажем за age позитивната философия на марката, която обещава да опрости всекидневните грижи за кожата и да освободи повече време за радостите от живота, се налага нещо да уточним.

Цифрово стареене плюс замърсен въздух

С леката ръка на азиатките в бюти речника навлезе терминът digital aging, резултат от повсеместното увлечение по електронните „играчки“. Гледайки в небето, ние виждаме синева. Именно така възприеме видимия спектър на светлината. HEV лъчите не представляват особен проблем, тъй като са „разредени“ с UVA, UVB и инфрачервени. В чист вид обаче излъчването от изкуствени източници е опасно.

"Ако преведем научните данни на разбираем език, излиза, че 8-часовото висене пред монитора разрушава кожата също като 20-минутно излагане на обедно тропическо слънце."

Неслучайно за СЗО сегашното състояние на атмосферата е сериозен риск и за здравето на кожата. Прониквайки в порите, емисионните частици провокират оксидативен стрес, който разрушава колагена, влияе на структурата на ДНК, предизвиква възпаления и хиперпигментации, повишава чувствителността на кожата и усилва проблемите с акнето.

Detox и no-tox

Благодарение старанията на маркетолозите терминът все повече се преексплоатира. Почистващите маски също се позиционират като детоксикиращи, въпреки че абсорбират замърсяванията само повърхностно. Детоксът е преди всичко елиминиране на вредните вещества не само от окисляването и свободните радикали, но и от клетъчния метаболизъм. Въпросът дали може да се справя кожата с подобна задача е еднозначен. Да, тя е най-големият детокс орган. 

"Клетъчната вода например, с която е известна Esthederm, притежава като минимум 2 функции: насищане на клетките с подхранващи вещества и отстраняване на отпадъчните продукти, включително и био боклука от деленето на клетките."

Ако под токсини се разбират само свободни радикали, по-правилно е да се каже неутрализиране на действието или блокирането им чрез антиоксиданти. Тук вече говорим за no-tox.  

 

Находки за джетсетъри

В епохата на устройствата и активния виртуален живот защитата от свободните радикали, синята светлина и UV лъчите е задължителна. Едно от най-прогресивните решения е на Esthederm. Спреят за градски условия City Protect дължи действието си на ноу-хауто на марката – клетъчна вода, и патента Global Cellular Protection, усилващ защитните сили на кожата, предпазващ клетъчната ДНК и предотвратяващ разрушаването на колагена. Достатъчно е да напръскате лицето и косата си и може без притеснение да се разхождате из Пекин или Мумбай, едни от най-замърсените градове. Спреят невидимка, ползвайки се от предимството си, развива бурна дейност върху макиажа и го фиксира. Кожа, излъчваща ирисцентно сияние, съперничещо на Северното, но също така и здрава. Детоксикиращият озаряващ крем Radiance е всичко, което някога сте искали от своя хидратант, и дори нещо повече. Точно така, продуктът се простира отвъд активиране на микроциркулацията (див кестен) и насищане на клетките с кислород и неутрализиране на свободните радикали (патент Time Control System). Работейки като метроном, формулата задава правилната скорост на биологичния часовник. Идеално детоксикирана, защитена и овлажнена, кожата излъчва младост.

 

 

Страница:
  1. 1
  2. 2