Готови да направите трансформация към по-прохладни лайфстайл елементи, които да правят комфортна, най-вече за вас, компания на сезона? Сигурни сме, че вече най-вероятно сте подготвени с нов страхотен чифт сандали, стилен бански и дори, може би вече, резервирана ваканция? Но също както летния гардероб има нужда от по-леки и лежерни материи, лятната рутина за кожата се нуждае от преосмисляне.

Кожата може да изживее лек „шок“ след като през първата половина на годината е била обгрижвана с наслагване на серуми, масла и кремове, а сега се сблъсква с повече влага и топлина. Леките гел и серум текстури на кремовете, както и спрей-мистовете, които доставят пълноценна грижа под формата на безтегловни капки, са перфектен начин да запознаете кожата си с предстоящото по-топло време. Продуктите с хиалуронова киселина и тези на водна основа са ключови в това запознанство и не се тревожете, че клетките няма да са достатъчно наситени с хидратация. През пролетта и лятото кожата обикновено задържа повече вода и няма нужда от интензивната защита на плътната текстура, а и високотехнологичните формули, като тези на ESTHEDERM, използват точната молекула хиалуронова киселина, която да достави силно хидратиращ ефект по възможно най-деликатния и неутежняващ начин.  

Подготовката

Наслагваме грижа, а не грим, и получаваме истински здрава и жизнена кожа! Клетъчната вода на ESTHEDERM е мултифункционален продукт, който действа със силата на серум. Ефективен подмладяващ фактор, 100% биомиметичната формула, обогатена с хиалуронова киселина с ниска молекулна маса за хидратиращ и изпълващ бръчките ефект отвътре навън, тъй като тази малка молекула успява да проникне в по-дълбоките слоеве на епидермиса, позволява кожата да остане хидратирана без допълнителното тежко усещане за кремообразен продукт. Този енергизиращ бустер е стъпката преди основната грижа (серум или крем), която подготвя кожата да възприеме полезните съставки и повишава хидратиращото й действие. Това не е някаква маркетинг магия, а гениално в своята простота козметично решение – формула, която взаимодейства в перфектна осмоза с кожата, благодарение на идентичните до междуклетъчната течност стойности.

 

 

Хидратиращата стъпка

Има 3 условия, по които разпознаваме перфектния летен крем от обикновения – освежаваща, съживяваща текстура; оптимална доза хидратация, която поддържа нивата на вода в кожата през специфичните условия на лятото; предлага „екстра“ грижа - нещо повече, което да го превърне в летен любимец. Което се оказва не толкова трудна задача, щом разлистите портфолиoто на ESTHEDERM. В същата категория, както горното попадение, ще откриете клетъчен гел-крем, който съчетава всички предимства на патента „клетъчна вода“. Фината му гелообразна текстура се разлива охлаждащо върху лятната кожа и предотвратява загубата на вода, осигурявайки непрекъснатата й циркулация. Към това добавяме и антиоксидантната защита и действието на биологичен щит, който филтрира градското замърсяване, в прилежна и много удобна за път опаковка и става ясно защо клетъчният гел-крем е must-have продукт за лятото.

 

Финалният щрих

След като кожата е подготвена и поглезена, е време всичко добро да бъде заключено в нея. Освежаващото „щриховане“ със спрея за градска среда City Protect повишава устойчивостта на кожата срещу свободните радикали, които увреждат градители й – липидите, протеините и хиалуроновата киселина, а това е недопустимо, ако искате да запазите младостта й. И понеже в градската среда има и други нейни вредители, спреят включва ефективна защита срещу UVA лъчите, чиито ефект не е мигновен както на причиняващите изгаряне UVB, но рефлектира във фотостареене, повехнал и безжизнен тен.

Спокойно можем да заключим, че перфектната грижа през лятото носи и разхлаждащи елементи, нали?